Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Στο εργαστήρι της Ανθούλας -Άρτος και Δράση

Η αγαπημένη μας Ρένα   για άλλη μία φορά μας προσκάλεσε εδώ 
να πάρουμε μέρος για  σκοπό   φιλανθρωπικό 
στο  Άρτος και Δράση ,


       φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια  με υλικά από το σπίτι ,
τη φύση ,ανακυκλώσιμα ,αυτά που έχουμε σε συρτάρια ,μπαούλα ,αποθήκες κ.λ.π

Και Τρίτη απόγευμα ,τελευταία στιγμή ,το τονίζω ,η αγαπημένη μας τηλεφωνεί  και με ενημερώνει τι θα ξεκινούσε σε πέντε ακριβώς λεπτά !!!! Απασχολημένη πλήρως εγώ ,με ωράριο οικιακής βοηθού σε κατάσταση αναμπουμπούλας  και αναταραχής λόγου ταξιδιού ,αφήνοντας το ακουστικό ,το μυαλό μου τρέχει κατοστάρι σαν της Πατουλίδου  και προσπαθώ να βρώ τρόπο να φτάσω εκεί !!! Να διακτινιστώ δεν γινόταν , με το αυτοκίνητο  θα καθυστερούσα ,εκκρεμούσαν και δύο δουλίτσες  και θερμοπαρακαλώντας το στερνοπαίδι μου να με πάει στο γεγονός που άρχιζε .....
Σφίγγω την καρδιά μου ,κλειδώνω την ψυχή μου ,κλείνω τα μάτια ,ζητώ και τη βοήθεια της Παναγιάς και ανεβαίνω στη εξακοσάρα μηχανή !!!!Ξεπερνώντας τον εαυτό μου (δεν το έκανα ποτέ δέκα χρόνια τώρα ) και τρέμοντας ,έφτασα στο τόπο του "εγκλήματος " !!!! Κατεβαίνω με πόδια "λυμμένα " από το φόβο ,με υποδέχεται η αγαπημένη μας ,ευτυχώς δεν είχε μηχανή να με αποθανατίσει  " ως ζωντανή -νεκρή " ,τέτοιο χρώμα είχα  .....
                             
                                     Στο  εικαστικό εργαστήρι  Χρώματα και Παραμύθια,
                         μας φιλοξένησε και παραχώρησε το χώρο  η  Ανθούλα Κολτσιδοπούλου.

                                                     
                       Οι γλυκές δασκάλες μας Ρένα και Ανδριάνα  με χαμόγελο ,υπομονή και επιμονή 
                        δίδαξαν τη τεχνική της υφασμάτινης χριστουγεννιάτικης μπάλας !!!


Η κυρία υπεύθυνη του Άρτος και Δράση ,μας μίλησε για τον σκοπό ,τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας  του και ευχαρίστησε  για την προσπάθεια και την προσφορά των κυριών .


Οι πανέμορφες μπάλες δείγματα  ήταν η έμπνευση για το ξεκίνημα και από εκεί και πέρα η κάθε μία κυρία δημιουργούσε το δικό της κομμάτι !!

                             Και ενώ οι κυρίες ερχόταν  οι εργασίες είχαν αρχίσει  και τα χέρια πήραν φωτιά !
          Όλες προσηλωμένες επί το έργον ,δεν μιλά καμία ,κάπου -κάπου ακούγεται η ερώτηση ,
                                               πάω καλά ,είναι όμορφο ???

                               Δεν έλειψαν και οι λιχουδιές ,ευγενική προσφορά των κυριών !


Η ίδια προσπάθεια θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη στο ίδιο χώρο !
Όσοι πιστοί προσέλθετε !!!!

29 σχόλια:

  1. Hello, what a wonderful workshop. The ornaments and the balls are beautiful. A great time with a lovely group of ladies. Happy weekend to you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you so much for your kind words Eillenmd ! It is nice to create something and then to offer for charitable purposes .Have a nice weekend !

      Διαγραφή
  2. Φωτορεπόρτερ μου εσύ!!!!!!
    Ήθελα να σε τσεκάρω αν είσαι ετοιμοπόλεμη!!!!!!
    ΕΙΣΑΙ με όλα τα γράμματα κεφαλαία!!!!!
    Κρίμα που δεν σε απαθανάτισα επάνω στη μηχανή για του λόγου το αληθές!!!!!
    Φιλιά και στο καμάρι σου και καλή τύχη εκεί που θα πάει!!!!!
    Η Παναγία μαζί του.
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτερά έβγαλα ,ευτυχώς όχι αληθινά ,αλλά έφτασα !!! Τώρα που πέρασα το τέστ ,θα με ειδοποιείτε εγκαίρως ????
      Πάντως στο φόβο μου προστέθηκε και η σκέψη μη μου την έχετε "στημένη " και με αποθανατήσετε την ώρα που παιδευόμουν να κατέβω ....το ένα χέρι στον ουρανό ,το άλλο δεξιά ,τα πόδια να προσπαθούν να συγχρονιστούν για να κατέβω , δεν είμαι δα και Κομανέτσι !!!!

      Διαγραφή
  3. Λέμε για την Ρένα μας που τρέχει πρώτη σε όλα!!!!!! Αλλά κι εσύ, δεν πάς πίσω, Ολυμπία μου!!!! Μέχρι και με εξακοσάρα μηχανή, έτρεξες να μην χάσεις το εργαστήρι!!!!!
    Μπράβο σας, σε όλες, για την προσφορά σας!!!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου ,απλά συμμετέχω ,τα χέρια μου δεν είναι και πολύ "χρυσά" ....αλλά τα βγάζω ΟΛΑ στη φόρα !!Ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου !!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο σας! Μακάρι να ήμουν κοντά να έρθω..
    Φτιάχνω κι εγώ στολιδάκια για το Αρτος και Δράση κι εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλοι για να έχει καλό αποτέλεσμα η προσπάθεια...
    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου ,όλες ριχτήκαμε στη δράση και ελπίζω με τις ομαδικές και τις προσωπικές προσπάθειες όλων μας να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας για αυτόν τον σκοπό !!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Ολυμπία μου! Πόσο θα μου άρεσε να βρισκόμουν εκεί μαζί σας. Σίγουρα πάντως δεν θα ερχόμουν με μηχανή.:) Πανέμορφες οι υφασμάτινες μπάλες. Καλή συνέχεια στην όμορφη προσπάθεια. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβή μου ,την μηχανή την παίρνω για να έχω ντοκουμέντα ....άλλωστε δεν είμαι και χρυσοχέρα ,βοηθώ απλά λιγάκι σε δευτερεύουσες εργασίες !!! Έχουν όμως αυτές οι συγκεντρώσεις κάποιες στιγμές που λύνεσαι στα γέλια ,να μη έχω αποδεικτικά από τις πλάκες αυτές ???Καλό Σαβατοκύριακο !

      Διαγραφή
  6. αχ ΣΑΛΟΝΙΚΕΣ μου εσεις ανησυχα πλασματα.......τυχερες που βρισκεστε συχνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανήσυχα ,σκανταλιάρικα ,δημιουργικά και χαρούμενα!!! Σοφάκι μου ,προσπάθεια για συνεισφορά με οποιοδήποτε
      "μέσο " ,τώρα στα γεράματα και μηχανόβια ????

      Διαγραφή
  7. Καλές και χρυσές όλες οι φωτογραφίες Ολυμπία μου,
    αλλά λείπει μια: εκείνη που ήσασταν στο φανάρι κι έτρεμες
    γιατί θα άναβε το πράσινο! Αχαχαχα! Φοβερή η σκηνή που μας περιέγραψες!
    Φιλιά πολλά και καλό σ/κ :) (Υ.Γ όλα καλά;..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά θεωρώ ότι είσαι "βαλτή " η το έχεις ζήσει ??? Αυτό δεν το έγραψα ,αλλά θα το πω ...στο φανάρι της Χαριλάου ,μπροστά στο Γήπεδο του Άρη ,ουρλιάζω στο αυτί του παιδιού μου ..πρόσεχε παιδί μου ...η απάντηση ..τι να προσέχω ....τους αόρατους φιλάθλους ?? Εεεεε και αυτούς ,εγώ .....άστο ,φρικτή εμπειρία ,είμαι και πολύ φοβιτσιάρα με τις μηχανές .....τους 12 άθλους πέρασε ο γιος μέχρι να πειστώ ..όλα καλά ,έφτασε στα ξένα χώματα !!!.

      Διαγραφή
    2. ΑΧΑΧΑΧΑ!
      "Έριξα άδεια" κι έβγαλα λαυράκι Ολυμπία μου,
      αλλά γέλασα με την ψυχή μου με την περιγραφή!
      (τουλάχιστον στα ξένα χώματα δεν θα έχει τη μηχανή και θα 'χεις την ησυχία σου!)

      Διαγραφή
    3. Γελάς εεεε ???? Ήταν η μεγαλύτερη φοβία μου όλα τα χρόνια ,τώρα θα ησυχάσω ,αλλά ως Ελληνίδα μάνα να μη σκέφτομαι τους "υπερβολικούς " θα έλεγα φόβους μου ,τι να κάνω όμως ,μου βγαίνει ...Μόλις σήμερα οι Τζιχαντιστές απείλησαν ξανά τον Κάμερον και το μυαλό πέταξε εκεί ....Κλασική Ελληνίδα μάνα .....

      Διαγραφή
  8. Αχ τι κάνουμε γι'αυτές τις συγκεντρώσεις-προσφορές!Μέχρι και σε μηχανή ανεβαίνουμε!Μπράβο κυρίες μου. Η Ρένα είναι καταπληκτική δασκάλα!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου ,τι να έκανα ,πολλές επιλογές δεν είχα ,απλά μόνο εκείνη ....Όσο για τη συγκέντρωση ,ήταν δημιουργική ,ένα μελίσσι εργατικότατο !!

      Διαγραφή
  9. Τι ωραία Ολυμπία! Να μαζευόσαστε όλες παρέα και να δημιουργείτε! Και τι φανταστικα στολίδια που φτιάξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου ,τα στολίδια είναι πανέμορφα και με απλά υφάσματα που περισσεύουν ,απλά ο συνδυασμός των χρωμάτων πρέπει να είναι πετυχημένος . Καλό Σαβατοκύριακο !

      Διαγραφή
  10. Τα είδα και στη Ρένα μας και ζήλεψα την παρέα σας Ολυμπία μου :)))
    Αλλά 3 ώρες η μπάλα ε ; Πωπω κουράγια !
    Μπράβο σας!
    Φιλάκια πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου ,πολύ κουράγιο θέλει αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό ,δεν νομίζεις ; Πάντως εγώ δεν πιάστηκα καθόλου , φωτογράφιζα και ψιλοδουλειές άλλες .....Έχει και συνέχεια την Τρίτη και το αξιοθαύμαστο είναι ότι συμμετέχουν πολλές κυρίες ,μας παρέχεται από την Ανθούλα το εργαστήρι της και η προσπάθεια είναι συλλογική !

      Διαγραφή
  11. Dearest Olympia,
    That is such a tremendous kind outpour by all you lovely women! Great friendship and lovely Christmas ornaments get created. Thank you all for your dedication and love.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dearest Mariette ,all these lovely ladies create the Christmas ornaments for charitable purposes .We offer these to sell them and the money go to the Institutions ,for children , uneployeed families and recently to the refugees .All need something .....Thank you for your visit !

      Διαγραφή
  12. Τι όμορφη και δημιουργική παρέα που είστε όλες εκεί. Σας ζηλεύω.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοδεχούμενοι όλοι !! Αχ και να μην ήμασταν σκόρπιοι ...τι θα γινόταν !!! Μάλλον θα δημιουργούσαμε ένα "ρεύμα " ,δημιουργίας ,ανθρωπιάς ,αγάπης ,χαράς και καθημερινής ευτυχίας !!!

      Διαγραφή
  13. Αχ ρε Ολυμπία να μην είμαι από μια πλευρά να τραβήξω καμιά φωτογραφία!!!!! Πάντως από περιγραφή σκίζεις.... στο έχω πει πως σε θαυμάζω για τον τρόπο που αφηγείσαι δεν στο έχω πει???Φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ,Βικούλα μου ,τέτοια χέρια δεν είναι "αργόμισθα " ...σαν της υπογράφουσας αυτή την ανάρτηση ..τα δικά σου θα πέρνανε φωτιά γύρω από τις μπάλες ...μου ήρθε στο μυαλό η ικανότητα του Γκάλλη που κλωθογύριζε την μπάλα σαν σβούρα και πετύχαινε καλάθι ...έτσι σε φαντάζομαι τις χριστουγεννιάτικες μπάλες στα χέρια σου !!!
      Όσο για την αφήγηση ,μου βγαίνει αυθόρμητα και έτσι πραγματικά αισθάνομαι ....τι να τρέχω σε ψυχολόγους να εναποθέτω τους φόβους μου ,πληρώνεις κιόλας ,δύσκολοι οι καιροί ...έτσι τα λέω σε εσάς τζάμπα και ησυχάζω !!!!

      Διαγραφή
  14. Dear Olympia, It seems that you arrived just in time for this craft workshop! The decorated balls are very nicely put together. I have done something similar, but very basic. Your group has produced some beautiful results! It is so much fun to join with friends to make something for charity and enjoy their company and delicious food!

    ΑπάντησηΔιαγραφή