Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Επιτέλους !!! Καλή βδομάδα !

Σάββατο απόγευμα ,με δύο φλυτζανάκια του καφέ μπροστά μας  συζητάμε για τα σχέδια του Σαββατοκύριακου ,χλωμά τα έβλεπα με τέτοια γρίπη  ,άρα έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε εντός  της οικίας μας .....Και να που το "φωτισμένο "(με χριστουγεννιάτικα φωτάκια ) μου μυαλό  ,αναδύει την ιδέα του "ρημαδοπαταριού " ...... και πως θα κατεβάσω τα στολίδια ...... Γκρίνιαξα που είμαι άρρωστη ,πως δεν έχω κανένα να με βοηθήσει ,πως όλοι στόλισαν και ω ! του θαύματος ο αγαπημένος μου σύζυγος ,είπε άιντε ...ας πάει και το παλιάμπελο ,εγώ είμαι εδώ ....
Προειδοποίηση : Μόνο τα δύο κουτιά ...τι να κάνω η συμφωνία είναι συμφωνία .....
Χρόνια αγωνίζομαι στα έδρανα του σπιτιού για τον στολισμό ,όχι μόνο 17 ώρες ,σαν μερικούς -μερικούς ....

 

Και αφού τα κατέβασα ,με αγώνα μεγάλο ,έβγαζα τα μπροστινά κουτιά ,πέφταν οι σάκκοι και οι βαλίτσες στο πλάι , σπρώξε από δω ,στρίμωχνε από εκεί ,αγώνας μεγάλος να τα βγάλω ....πιάνει και το μάτι μου το κουτί με τα παιδικά βιβλία ,τις καλοκαιρινές ρακέτες ,τα ρόλλερς του μικρού .....και κάτι κάνει μέσα μου σαν "κρακ "....Το αγνοώ επιδεικτικά μέχρι να κατέβω ...είμαι πολύ ψύχραιμη ,τελικά .....όταν άρχισα να ανοίγω τα κουτιά ,και έβγαζα τα στολίδια ,τα κεραμικά των παιδιών , αυτά   που μου είχαν φέρει , τότε καρδιά είναι και ραγίζει ...ένα δάκρυ κύλησε μόνο του ....εγώ δεν έκανα τίποτε .....μόνο σκέφτηκα ,πως πέρασαν τα χρόνια ,πως μεγάλωσαν ,ανοίξαν δικά τους σπιτικά ,ξενιτεύτηκαν και δεν στολίζουμε πλέον μαζί ...όχι ότι στολίζαμε αλλά εδώ ήταν και χαιρόταν ......
Με βαριά καρδιά στολίζω χωρίς ιδιαίτερη διάθεση , έρχεται και ο καλός μου ,τα ξεφουρνίζω όλα ,δεν αντέχω να "τρώγομαι " και μόνη μου  και να σου η ενθάρρυνση ...θα τα χαρούμε εμείς ,να μη στεναχωριέμαι και εγώ να προβάλω τα ισχυρά επιχειρήματα ,τα παιδιά λείπουν , ποιός θα τα χαρεί,άδικος κόπος , στεναχωριέμαι και διπλά επειδή ΔΕΝ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΟ ....... Η απάντηση έτοιμη ....δέντρο θέλεις , θα πάρουμε !!! Ένα μικρούλι ,διακοσμητικό ,να το βάλεις στο μπουφέ ,ίσα-ίσα  είκοσι εκατοστά ....άναυδη η κυρία .....ε ....οχι ,περικοπές και στο ύψος του δέντρου  !!!!


                                     
Την επομένη ,δρόμο για το κτήμα ,έχουμε και τη σκυλίτσα μας εκεί ,ηλιόλουστη και όμορφη ήταν η ημέρα . Αφού μάζεψα τα ραδίκια μου ,σειρά είχε το κλαδευτήρι ...δεν είναι καιρός για κλάδεμα ....η προειδοποίηση ....ναί ,αλλά αφού χρειάζομαι κλαδιά .......τα είδα στο διαδίκτυ που τα στολίζουν .....
Και ξεκινώ με το καημένο δενδρολίβανο ,παντού έβλεπα ότι περίσσευαν κλαδιά ,του έκανα ένα καλό haircut .......και μετά σειρά είχε ο ευκάλυπτος ...15 μέτρα ύψος .....τόσα κλαδιά ...
περικοπές θα έκανα ?????

 
                      Στην επιστροφή ,βλέπω στη λεωφόρο τα δένδρα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής ....
               Να πάρουμε ένα :Επιμονή και εγώ ......  άλλη ανάπτυξη κοσμοθεωρίας επι της                            προστασίας  του  περιβάλλοντος ,ένα γλαστρωμένο  έστω και μετά να το μεταφυτεύσουμε : 
              ξεχνάς πόσα  έχεις  αγοράσει  από το Δασαρχείο ,η αντι-ερώτηση ..... δεκαπέντε .......
                                                           άκαρπες οι  προσπάθειες  μου......
                            Έτσι γυρνώντας αργά το βράδυ ,στόλισα τα κλαδιά στο μπαλκόνι ,
                                                      έβαλα και τα φωτάκια , κάπως ηρέμησα .....
                             Τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα περιμένουν ,κάπου θα τα στολίσω ......
                              Βλέπετε όμως ...τα καραβάκια αστόλιστα  !!!!!Χωρίς φωτάκια .......
                              Έχω μέρες ακόμα ,δεν το βάζω κάτω ....μήπως και η άποψη αλλάξει ...
                                                             ελπίζω, αλλά δεν το βλέπω .....


Την βδομάδα που πέρασε έκανα μερικές κάρτες ακόμη ,όσες χρειαζόμουν για να στείλω τις ευχές μου στους αγαπημενους μου !






Με αυτή μου την ανάρτηση συμμετέχω στη 

                                                     
                                       και  Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι
                                           της  Κάτιας

30 σχόλια:

  1. Και του χρόνου σου εύχομαι όλοι μαζί.
    Με υγεία και χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία μου σε ευχαριστώ για τις ευχές σου πάρα πολύ ,μακάρι να γίνει έτσι .Έχω υπόψη μου τον υπέροχο διαγωνισμό ( Σκέψεις και εικόνες )αλλά η δική μου ανάρτηση δεν έχει χαρούμενη διάθεση και λαμπερό ύφος ,όπως χρειάζεται για το κλίμα των Άγιων Ημερών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελειααααααααα......αληθεια καπου διαβασα οτι οταν ημασταν παιδια χαιρομασταν τα καλυτερα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ...ενω τωρα συνειδητοποιουμε οτι τα καλυτερα ειναι ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ παιδια στο σπιτι...!!!!εμεις οι μικρομανες γκρινιαζουμε που δεν μπορουμε να στολισουμε οπως θελουμε ολα στρωμενα κ νοικοκυρεμενα...αλλα τελικα...αυτο θα μεινει η χαρα που κανουν τα μικρα μας κ οχι το ποσο τελεια στολιστηκαν...ομως εσυ ειχες την ευλογια κ ειχες παιδια στο σπιτι κ ας εκαναν τα δικα τους σπιτικα πια...παντως καποτε εκει μεσα χαιρονουσαν μαζι σας!!! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Κ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ...καλα να περασετε...ομορφα απλα κ οικογενειακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου ,να χαίρεσαι κάθε στιγμή της ώρας τώρα που έχεις τα παιδάκια σου κοντά σου ....
      Μου το έλεγαν και μένα ,δεν έδινα σημασία ...τώρα όμως έχει μεγάλη σημασία ....Εύχομαι για όλους ο,τι καλύτερο ,να μου φιλήσεις τα παιδάκια σου από μένα !

      Διαγραφή
  4. Είσαι εσύ μία μουσίτσα, μη βάλεις κάτι στο μυαλό σου!!!!!
    Τί να κάνει ο άνθρωπος, μπορεί να σου χαλάσει χατήρι;
    Στόλισες πάρα πολύ ωραία, δεν πειράζει που είναι μακριά τα παιδιά, θα βλέπεις που χαίρονται και θα χαίρεσαι κι εσύ!!!!
    Θα έρθουν σε λίγο τα εγγόνια και θα γεμίσει πάλι το σπίτι φωνούλες!!!!
    Να είστε όλοι καλά!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια το βάζω στο μυαλό μου ,αλλά δεν καταφέρνω τίποτα ....Τώρα ,θα μου πείς αν έρθει, να ,καμμιά άλλη πρκγιποπούλα και ζητήσει δέντρο ,σιγά μη αντέξει !!!! Ρένα μου ,έλεγε ο πατέρας μου τότε ...τα παιδιά είναι πουλιά και πετάνε ......πόσο δίκαιο είχε .....Εσείς στολίσατε ???Η Ευγενούλα τρελλάθηκε ???

      Διαγραφή
  5. Ολυμπία μου το μάτι μου έπεσε στη φωτογραφία σου ,δεν μπορεί να κάνω λάθος φρέσκια είναι ε;Κάνε ότι σου αρέσει για να νοιώθεις καλά και μη γκρινιάζεις θα έρθει και το εγγονάκι και τότε θα δεις χαρούλες !!! Εγώ έχω τρία εγγονάκια και η Κυριακή είναι δική μας !!! Τους ζήτησα να με απαλλάξουν αυτή την Κυριακή αλλά ανένδοτα !!Και τι δεν φτιάξαμε δώρα για τους φίλους των μικρών , για τις δασκάλες , για τις αδυναμίες ( ε τι νομίζεις έχουμε και αυτά !!!!) Χθες υποσχέθηκα να στολίσουμε κάτι , το πότε δεν το γνωρίζω !!1
    Φιλιά φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρεσκότατη , φρεσκότατη που λένε στη λαϊκή !!! Δεν είμαι γκρινιάρα ....είμαι παραπονιάρα ....έτσι μου βγήκε ,είναι η πρώτη φορά γιορτές ,που ξέρω ότι τα παιδιά θα είναι μακριά ....
      Από την άλλη ,δεν με φοβάμαι και πολύ ,κάνω και καμμιά παλαβομάρα έτσι ,για να αντιστέκομαι ..Νικόλ μου ,πόσο τυχερά είναι τα εγγονάκια σου που έχουν τόσο πολυτάλαντη γιαγιά !!Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε !

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφα που δείχνουν τα κλαδιά με τα φωτάκια!
    καλά έκανες Ολυμπία μου!
    Και του χρόνου!
    Φιλάκια πολλά :)))

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου ,το πήρα πλέον απόφαση ....δέντρο μάλλον με εγγόνια θα δω ....ας είναι ,όταν έρθει η ώρα ..θα πράξω δεόντως ... Καλή βδομάδα και σε εσένα !

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα όλα Ολυμπία μου!!!και του χρόνου!!!καλά έκανες και στόλισες θα χαρούν και τα παιδιά κι ας είναι μακριά!!!όμορφες και οι κάρτες σου!!!φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου ,ευχαριστώ πολύ ,εύχομαι για όλους οι ημέρες αυτές να είναι ημέρες χαράς και αγάπης . Καλή συνέχεια και σε εσένα !

      Διαγραφή
  8. Ααααα ..... τη όμορφα που στόλισες ..μπράβο Ολυμπία μου ..... και του χρόνου !!!
    Καλή εβδομαδα και φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου ,σε ευχαριστώ πολύ ! Φαντάζομαι τι θα έκανες εσύ με το στολισμό !

      Διαγραφή
  9. Dearest Olympia,
    Christmas time is above all a Family Feast and we all have fond memories from years past. Especially for the children and now the grandchildren it is a part of the culture we try to keep passing on from generation to generation.
    Hope you feel well again. Blessings and enjoy creating the beautiful things you are able to create and share.
    Hugs,
    Mariette

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dearest Mariette , is the first holidays that the children will have holidays away . For us is a little difficult ,but i am grateful that we have our parents and friends . So i hope that we will spent our holidays in a good time !

      Διαγραφή
  10. Και του χρόνου με Υγεία Ολυμπία μου! Πολλά φιλιά και με το καλό να τους δεχτείς όλους τις γιορτές! Τα φιλιά μου και καλό βραδάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου ,Πέτρα ,όμορφες και ζεστές οι ευχές σου , μακάρι να έπιαναν ! Όμως ,φέτος είναι η πρώτη χρονιά που "πετάξαν " όλοι μακριά από το άστυ μας .... ίσως του χρόνου ,θα δούμε πρώτα να έχουμε υγεία !

      Διαγραφή
  11. Μη στενοχωριέσαι,βρε κορίτσι, κι εγώ ένα δεντράκι 20 εκ. έχω και το τι χαζεύω τα φωτάκια σαν παιδάκι δε λέγεται!Σ'ευχαριστώ για τη συμμετοχή!Περαστικά για το κρύωμα, κι εγώ μια από τα ίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου , όλοι αυτές τις ημέρες βγάζουμε κάτι από παιδιά !!!Περαστικά και σε εσένα ,εύχομαι γρήγορα να αναρρώσεις και να προσέχεις !

      Διαγραφή
  12. Αχχχχχχ Ολυμπία μου σχετικά με το στόλισμα τα ίδια συναισθήματα έχω κι εγώ... ο γιος μου παντρεύτηκε, η μεγάλη μου κόρη συνήθως λείπει, η μικρή φοιτήτρια εκτός έρχεται για λίγες μέρες και νιώθω ένα σφίξιμο που ούτε τα λαμπάκια ούτε τα στολίδια με κάνουν καλύτερα. Το μόνο που με σώζει είναι η μέρα των Χριστουγέννων μου μαζευόμαστε καμιά 40ριά άτομα και τρώμε το μεσημέρι όλοι μαζί και λόγω της γιορτής μου. Τέλος πάντων ας έχουμε καλές γιορτές με υγεία και ας νιώθουμε λίγο κάπως οι μανούλες! Φιλιά και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα ,όλοι λίγο πολύ ζούμε αυτές τις καταστάσεις .Ας υπάρχει υγεία και χαρά στα παιδιά και ας είναι μακριά μας .Η ζωή ακολουθεί την πορεία της και εμείς απλά είμαστε παρατηρητές . Εύχομαι να περάσετε όμορφα και χαρούμενα τις ημέρες αυτές !

      Διαγραφή
  13. Γειά σου Ολυμπία μου!
    Έύχομαι να υπάρχει υγεία και αγάπη και από στολισμό,όπως μπορεί ο καθένας!
    Όμως επειδή ο αναφερθείς Ταξιάρχης Χαλκιδικής το χωριό των ελάτων είναι το δεύτερο χωριό μου, θέλω να το υπερασπιστώ ακόμα και μέσα απο το blog σου,ότι όλα τα έλατα είναι από καλλιέργειες και ο κάθε παραγωγός κάθε χρόνο ξαναφυτεύει παραπάνω από όσα έκοψε,γιατί για κάθε έλατο που στολίζει τα πεζοδρόμια των πόλεων αυτόν τον καιρό, απαιτήθηκε πολύς αγώνας χρόνων ως την στγμή της κοπής.Υπάρχουν πολλά αφιερώματα,αν τα αναζητήσεις,θα αναφέρω μόνο την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του χωριού, των απανταχού Ταξιαρχιωτών:http://taxiarchis.net/index.php/-mainmenu-44?showall=&start=1

    Συγχώρησέ με για την νόμιμη υπεράσπιση του έλατου!
    Καλές γιορτές
    με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρβάρα μου ,πολύ καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι μία νομιμότατη διαδικασία ,που και θέσεις εργασίας δημιουργεί ,η προστασία του περιβάλλοντος είναι δεδομένη και χαρά στους συνανθρώπους μας προσφέρει . Κακά τα ψέματα ,την ομορφιά του αληθινού δέντρου κανένα δεν την έχει !

      Διαγραφή
  14. Επανέρχομαι να πω πως η φωτογραφία σου είναι υπέροχη, και πληροφοριακά παρόλο που έχω κατεβάσει τα κουτιά με τα Χριστουγεννιάτικα, ακόμα...δεν ήρθε η σχετική διάθεση, παρόλο που φέτος έχω πολλούς λόγους να στολίσω καλύτερα από ποτέ!
    Φιλάκια πολλά!
    Να είναι καλά τα παιδιά σας , όπου και αν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ! βρε Ολυμπία μου τι να κανουμε οταν τα παιδια μας μεγαλωνουν και εμεις ακομα τα θεωρουμε μικρα.. η κοντα μας ειναι η μακρυα... (εγω τα χω πανω κατω )και καποια στιγμη μενουμε μονοι μας...και ειναι αλήθεια πως η διαθεση πεφτει λιγο αλλα ας χαρουρουμε τις στιγμες που θα είμαστε μαζι τους εστω και αν αυτες ειναι λιγες φιλη μου..αααα και το άλλο και εγω κρυωμενη ειμαι και κολησα και τον δικο μου... υπομονή θα περασει και αυτό και εσύ πολύ καλα κανεις να στολιζεις ..τις γωνιες αου το μπαλκονι σου.. να αλλαξουμε λιγο και διαθεση βρε παιδι μου..!!! εχω μεινει στις κάρτες ποσο ομορφες τις εκανες και αν αυτό δεν είναι Χριστουγεννιατικη διαθεση φιλη τοτε τι ειναι;.. ας απολαυσουμε μικρες χαρες που μας γεμιζουν χαρα .. θα έχουμε κάτι και για τον επομενο καιρό συντροφια... και του χρονου να είσαι καλα και να το ξανακανεις.. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου ,παλιά όταν ήταν μικρά και γκρίνιαζα , μου λέγαν οι μεγαλύτεροι να μη διαμαρτύρομαι και να χαίρομαι εκείνες τις στιγμές γιατί γρήγορα περνάνε ...πόσο δίκαιο είχαν ....Τώρα που 'πετάξανε " όλα περνάνε από το μυαλό μου ....ας είναι καλά και ευτυχισμένα και οι γονείς χαίρονται και από μακριά !

      Διαγραφή
  16. Όλα που συμβαίνουν στη ζωή μας έχουν νόημα,και ειλικρινά σε καταλαβαίνω γιατί όταν τα παιδιά λείπουν αλλάζει τελείως η διάθεση.Αλλά υπάρχουμε εμείς οι μανούλες για να δίνουμε παραδείγματα στα παιδιά μας.Ετσι λοιπόν δεν το βάζουμε κάτω και στολίζουμε και όλα αυτά τα εορταστικά μηνύματα περνάνε απο γενιά σε γενιά.Ωραίο το Χριστουγεννιάτικο στόλισμα του σπιτιού σου.Εύχομαι καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλα έγιναν και όλα τα στολισες πολύ όμορφα! Θα σταθώ σε αυτό που από τώρα με "καει" κι ας έναι πολύ μικρά τα παιδιά μου! Μα πως μπορώ να φανταστώ χριστουγεννα χωρίς να στολίζω με τα κορίτσια μου το δεντρο, χωρίς να φτιάχνουμε κουρουρακια και να τραγουδάμε? Αχ αρχίζω να καταλαβαίνω ποσό γρήγορα μεγαλώνουν και προσπαθώ να ρουφηξω την κάθε στιγμή! Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή